Ani FEN kineziologové se nepřestávají rozvíjet

Víte, co se stane, když se potká jeden FEN kineziolog s druhým FEN kineziologem? Ne, toto není vtip, ale běžná realita nás kolegů, kteří se na sebe vzájemně obracíme s důvěrou a pokorou se svými vlastními tématy.

Ano, i lidé, kteří pomáhají, potřebují někdy pomoc. Je třeba se dále rozvíjet a zachovat si tak nadhled, lehkost a radost ze svoji práce. A témata jsou nevyčerpatelná, zdá se. Vždycky je další hloubka či šířka, další pohled, možnost a vize, kam a jak jít dál. A také naši klienti se rozvíjí. I proto je třeba se posouvat dál, abychom mohli nabídnout kvalitní práci a aby naše FEN kineziologická služba stále dávala smysl.

Ostatně o rozvoji a změně je celý život. Cykly, rytmy, období. Buď s nimi můžeme bojovat, nebo je přijmout a přirozeně plynout. A jak to máte vy? Bojujete nebo jste kapitánem své lodi? Máte svého průvodce, když nevíte, kudy kam? Dovolujete si říct o pomoc nebo se tlačíte do role „musím vše zvládnout sám/sama“?

Zmapovat si, jak to mám/nemám je důležité stejně jako udělat první krok, a pak další a další. Pokud vám to nejde nebo jste uvízli na „mrtvém bodě“, neobávejte se říct si o pomoc. Není to projevem slabosti, ale naopak vnitřní síly a odhodlání. Držím palce, ať ten krok do neznáma hezky zvládnete. A když byste potřebovali průvodce, jsem plně k dispozici.