Energetická kapacita a jak ji navýšit

Představte si koláč, který znázorňuje naši energetickou kapacitu. Koláč můžete rozdělit mezi oblasti vašeho života nerovnoměrně nebo tak, aby byly ve vzájemné rovnováze (viz obrázek). Taky se může stát, že své kapacity a možnosti neodhadnete a pojedete na energetický dluh, pak už je jen kousíček k vyhoření. Nebo naopak nebudete využívat všechen svůj potenciál na maximum a uvíznete v nečinnosti a stagnaci.

Téma energetické kapacity může souviset s nastavením hranic, sebeláskou i ho může ovlivňovat mentální vzorec, např. „Pokud to není na 130%, tak to není dost dobré.“ nebo „Kdo nic nedělá, nic nezkazí.“ Dostatek energie ovlivňuje i celková vitalita našeho těla.

A jak je možné energetickou kapacitu navyšovat?

  • Opečujte své tělo: dopřejte mu dostatek odpočinku, kvalitní spánek, zdravé jídlo, kvalitní přírodní potravinové doplňky, procházky v přírodě, cvičení např. jógy.
  • Zaměstnejte mysl: afirmace, mantry, knihy, články – cokoli, co je vám příjemné a pozitivně vás naladí.
  • Všímejte si, co cítíte a prožíváte: emoce z nás dělají lidi. Nejsou špatné a dobré emoce, jsou to jen polarity, které objevujeme a tím se stáváme celistvými.

Celistvost je i o hledání svého středu. Kdo jsem, co mi vyhovuje, co se mnou ladí? Jsem to ještě já? Nebo už se stylizuji do role někoho jiného? A pak už jen moudře rozhodujte, čemu budete věnovat svoji pozornost. Protože na co se zaměříme, to v nás poroste…

Jak pečujete o své zdroje vy? Přijďte si vytestovat svoji vitalitu a uchopit téma energetické kapacity z pohledu FEN kineziologie.

Těším se na vás. Martina